divendres, 29 de juny del 2012

Premi Carme Romaní 2012 a Jaume Centelles.

El V Premi Carme Romaní, que concedeix el Grup de Treball de Biblioteques Infantils i juvenils del Col·legi de Bibliotecàris, ha estat concedit aquest any a Jaume Centelles, mestre d'educació infantil i responsable de la biblioteca escolar del CEIP Sant Josep - El Pi de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Tots els professionals que treballen en relació amb la literatura infantil i les biblioteques són coneixedors de la expertesa d'en Jaume Centelles com a animador a la lectura des de l'escola  i valoren moltíssim la feina feta. El seu currículum parla per ell mateix. Us recomanem que llegiu els seus articles i publicacions, segur que us inspiraran.

Jaume Centelles:
"El premi   Carme Romaní  s’atorga  a una persona, iniciativa, institució, a la trajectòria d’algú. que destaqui dins del món de la literatura Infantil i Juvenil, de les biblioteques.
Aquesta cinquena edició m’ha tocat a mi. No cal ni dir que no m’ho esperava. El Premi Carme Romaní l’atorga l’equip de biblioteques infantils del COBDC (Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya) que editen un bloc molt visitat pels qui ens dediquem al món de l’educació i a promoure accions al voltant del llibre infantil i juvenil i les biblioteques escolars. (BIB BOTÓ). 
No vaig conèixer la Carme Romaní personalment però a l’Hospitalet hi ha companys i companyes que treballen a les biblioteques municipals que me n’han parlat amb passió del seu mestratge. Tinc la gran sort d’estar a una ciutat que cuida i promou com cap altra tot allò relacionat amb la lectura. Agraeixo tenir-los sempre disposat a orientar-nos i a col•laborar."

Premi Carme Romaní
La Carme Romaní va treballar molts anys a la Biblioteca R.F. Jurado de Castelldefels, fins que la malaltia li ho va impedir. Des d’allà, la Carme va ser un clar exemple del treball silenciós però constant, amb una energia i una il·lusió sense límits. El seu desig era apropar la lectura a petits i grans, amb l’única intenció de fer-nos a tots una mica més feliços.
La Carme ens va encomanar la seva manera d’entendre la vida i ens va ensenyar moltes coses a tota la gent del BIB.BOTÓ. I és per això que té sentit aquest premi. El Premi Carme Romaní pretén donar el nostre reconeixement a totes aquelles persones que de forma més o menys anònima, sovint amb més il·lusió que no pas recursos, porten a terme petits projectes d’animació a la lectura. En homenatge a la Carme, la biblioteca a la platja de Castelldefels, que s'obre els mesos de juliol i agost, duu el seu.