dijous, 14 de juny del 2012

Gènius, nou portal de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona


 Fa una setmana, el dimecres dia 6 de Juny, es va posar en funcionament el Gènius, nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals, que aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos i els posa a disposició dels ciutadans les 24 hores dels dia i els 365 dies de l'any.

El Gènius ofereix un accés a la informació especialitzada infantil, amb una gran oferta per a Mares i pares, i Escoles. També espais de participació per als usuaris que podran accedir a tràmits bibliotecàris en línia, enviar documents a amics, i un espai personal on poden orgalitzar-se i personalitzar els continguts que els interessin del portal.

Les novetats més destacables de la nova web són:
  • Informació especialitzada infantil (Novetats bibliogràfiques, webs, guies de lectura...)
  • Aprenem jugant (Jocs propis)
  • Foment de la lectura (Recomanacions de diferents documents: llibres, música, cinema...)
  • ClubBib (Apartat personal)
  • Participació (Poden enviar correus, o imprimr informació del portal)
Els personatges encarregats de guiar-nos pels racons d'aquest mou portal són: El Gènius (el nen protagonista), en PlayMe (la mascota), la Valentina (la súperheroïna, que pot fer moltes coses a l'hora) i en Bit (el robot enamorat en secret de la Valentina). Tots quatre viuen a la biblioteca virtual infinita i ens faran gaudir de grans aventures!!



























 No deixeu passar un minut més i entreu-hi, us divertirà de valent!  http://genius.diba.cat