dijous, 14 de juny del 2012

Presentació del llibre "Miradas contra el dolor"



El proper dimarts dia 19 de Juny tindrem a la Biblioteca la presentació del llibre “Miradas contra el dolor” editat pel Colectivo Soltermón, de qui forma part el nostre veí, escriptor, i rector de la parròquia de Santa Maria Magadalena de Viladecans, el Sr. Manel Simó.
Hem tingut ocassió de poder parlar amb ell i hem descobert una persona molt propera, que havia exercit molts anys de periodista, gran comunicador, home concienciat i compromès amb el món que li envolta que, malgrat haver viscut les injustícies socials i avatars polítics molt de prop encara es declara: “un realista esperançat”

El llibre que ens presentarà, “Miradas contra el dolor” és la plasmació de l’experència viscuda durant once anys per Centreamèrica, i del naixement de la ONGD (Organització no Gubernamental pel Desenvolupament) Colectivo Soltermón.
Aquesta organització subvenciona projectes humanitaris i de desenvolupament local a diverses àrees de Guatemala, Hondures, El Salvador i Nicaragua.

Entre els projectes que han desenvolupat durant aquests anys en destaquem: la construcció d’un pou per abastir d’aigua un centre educatiu a Alta Verapaz (Guatemala), ajudes al manteniment d’una escola infantil a Mixco (Guatemala), un centre de rehabilitació per alcohòlics a El Salvador on s’han organitzat  tallers per què puguin  aprendre una professió, i ajudes pel desenvolupament d’un camp de conreu a Niacaragua.

Tots aquests projectes els subvencionen amb la venda de llibres, conferències, exposicions, obres de teatre, algun concert, i les aportacions econòmiques de persones  conscienciades amb la causa.
“Miradas contra el dolor” ens fa viatjar a terres llunyanes, debastades per anys de guerra, on la realitat és cruenta, la misèria humana palpable, i les injustícies socials el pà de cada dia, però el que trobem en aquest llibre, lluny de sensacionalismes, és una mirada a l’esperança, la d’uns pobles “amb fam i set de llibertat i democràcia” , una veu alçada per dir ‘prou’! i una mirada fixada en les dones i nens, elles per què són la veritable força d’aquells països- reprimides i maltractades durant tants anys, i ells -que ens regalen els seus somriures- per què són els que tenen el  futur a les seves mans.