
Les trobades es fan a la biblioteca de Viladecans dos dies al mes. Es van iniciar al març del 2008 i segueixen el calendari escolar.
Lectura públicade la Declaració Universal dels Drets Humans per par d’autoritats locals, representatns d’entitats, associacion i voluntaris de la ciutat. A continuació es farà una
XerradaDebat amb un defensor/a saharauí de drets humans. Amb la col•laboració d’Amnistia Internacional.
Cinefòrumpels drets humans: “las tortugas también vuelan” Sinopsi: La lliuta per la supervivència d’uns nens al Kurdistan que recullen mines antipersona.
Exposició60è Aniversari dels Drets Humans. produïda per l’Associació per a les Nacions Unides a Catalunya.
La Declaració Universal dels Drets Humans és un document format per 30 articles que recullen els drets fonamentals que tota persona té pel sol fet de ser un ésser humà. La Comissió dels Drets Humans de les Nacions Unides va presentar l'esborrany de la Declaració a l'Assemblea General de l'ONU, que la va aprovar setmanes més tard (10 de desembre de 1948), sense cap vot en contra, però amb vuit abstencions (Aràbia Saudí, Belarús, Iugoslàvia, Polònia, Txecoslovàquia, Ucraïna, Unió Soviètica, Unió Sud-africana). Tot i que la Declaració no és d'obligat compliment jurídicament, al llarg dels anys, els seus principis fonamentals han adquirit l'estatus d'estàndards que han de ser respectats per tots els estats.
En el moment de signar-se la Declaració, les Nacions Unides comptaven amb poc més de 50 membres. Avui, l'organisme supera els 185 estats membres, i donat que la Declaració és d'obligada acceptació a l'hora d'entrar a formar part de les Nacions Unides, podem afirmar que actualment és veritablement universal. La Declaració ha tingut una gran influència en les constitucions i en les lleis nacionals dels estats que han assolit la seva independència o la seva democratització després de l'adopció de la mateixa.
Aquesta lectura popular s'acompanyarà amb una Exposició a la sala d'actes produïda per l'Associació per a les Nacions Unides a Catalunya, que explica de manera didàctica com ha estat el naixement de la Declaració Universal dels Drets Humans i quin ha estat el seu desenvolupament fins el 2008. Es vol reforçar la imatge de la Declaració com a compromís per a la dignitat i la justícia per a totes les persones.
Si voleu conèixer més detalls sobre aquest mític personatge us convidem a que assistiu a dues activitats amb les que li volem fer un petit homenatge a la biblioteca:
Conferència "Pinotxo: història d'una titella" a càrrec d'Elisabeth Colom. Dijous 4 de desembre a les 19h a la sala d'actes de la biblioteca.
Exposició de llibres d'en Pinotxo al vestíbul de la biblioteca. Vine i diguen's quina es la mentida més grossa que has dit mai, les exposarem a la sala infantil i ens farem un tip de riure!!!
Us hi esperem!
Nascut a Solsona es va formar com a músic des de molt petit. El 1996 li otorguen el Premi Èxit de Catalunya de Catalunya Ràdio que suposa el tret de sortida de la seva carrera com a cantautor. Des de llavors ha gravat sis treballs que reflexen una gran inquietud creativa i un marcat eclecticisme. Tots els discos han estat guardonats amb diferents premis musicals i lloats per la crítica.
A la web de Roger Mas podem llegir que la seva música "s'inspira en tres pilars: les músiques modernes, les d'arrel i els sons ancestrals del món". Les seves lletres mesclen el llenguatge del carrer, el llenguatge literari i els parlars que es van perdent. Es tracta d'un músic inclassificable que alguns volen entroncar per algun dels seus treballs amb la tradició Galàctica (Jaume Sisa, Pau Riba i d'altres boletaires) encara que és impossible d'encasellar en un sol estil.
Fent un repàs de la seva discografia destaquem el seu debut amb Les flors del somni on esbossa el seu univers tocat pel bolet i continua amb Casadefont (1999). Es consolida com a artista de culte amb la publicació del seu disc més arriscat i experimental, En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la senyora de guants vermells (2001). El seu quart àlbum, dp (2003) torna a acostar-se més al pop i al rock més tradicionals i el cinquè, Mística domèstica, produït per Raül Fernández (Refree) és el més pop de tots, molt recomanable.
En el seu darrer treball, Les cançons tel·lúriques (Premi Puig Porret 2008), trobem poemes musicats de Jacint Verdaguer. Mas despulla la tradició catalana i europea i l'acompanya amb una guitarra de blues-rock, o amb ragues hindús o amb cants harmònics orientals.
El resultat el podreu comprovar a la biblioteca, Us hi esperem!
Com a curiositat podeu veure un vídeo on Roger Mas fa una curiosa versió d'un super èxit de Paulina Rubio..
Us hi esperem!
Hora de sortida: 9:30h (des de la biblioteca)
Hora de tornada: 14:00h
Com participar: escriviu un correu amb les vostres dades personals (nom, cognoms i telèfon) a l'adreça bibliotecaviladecans@gmail.com i ens posarem en contacte amb vosaltres. També podeu apuntar-vos a la biblioteca.
Preu: activitat gratuïta