dimecres, 22 d’octubre del 2008

Novetats musicals i quatre recomanacions

Amb la tardor arriben les darreres novetats musicals a la biblioteca. Us recomanem, per obrir boca, uns quants treballs que trobareu disponibles a la biblioteca:

Dig, Lazarus, Dig!!! és l'últim treball de Nick Cave amb el seu grup The Bad Seeds. El mateix Nick Cave defineix aquesta nova entrega com el resultat d'intentar d'escapar de la clàssica recerca de la cançó d'amor. Perseguint a aquests propòsits, la banda ha intentat que els acords de les cançons no fossin massa emotius utilitzant molts loops i distorsions. Fins i tot la (gran) veu de Nick Cave pretén ser desapassionada... en conjunt podem dir que han aconseguit molta, molta intensitat. En la pàgina web del grup trobareu el vídeo de la cançó que dona títol al disc per fer-vos una idea.


El Sr. Chinarro (Antonio Luque) ens ofereix amb aquest darrer treball, Ronroneando, noves cançons sobre l'amor i el desamor deixant una mica de banda la foscor i el cripticisme que el caracterizaba per oferir-nos un pop vitalista. No ha perdut profunditat en les seves lletres pero sí que comencen a ser més intel·ligibles. Aquesta vegada ens regala frases com "el bicho que te ha picado bien merece un documental" ("los amores reñidos") o "el tiempo pone cada cosa en su lugar, ya veremos cuándo".

El disc debut de MGMT (pronuncia "Management" i imaginetel's joves i fashion) té un inici aclaparador amb tres joies de pop electrònic: Kids, Time to pretend, i Electric feel. A la recta final d'aquest Oracular Spectacular canvien d'estil i passen a una versió actualitzada del folk-pop més sesentero, fosc i agredolç. El cd en conjunt és un desplegament de psicodèlia moderna, un gran viatge! Escolteu-lo aqui


Per últim us recomanem l'últim treball de Roger Mas, guanyador del Premi Puig Porret 2008. Amb aquest darrer treball ens ofereix una bona mescla musical de caràcter espiritual, partint de la tradició catalana amb línies de guitarra de blues-rock minimalista, connectades amb tradicions hindús i orientals. L'obra es composa tant de temes propis com de diferents autors, com Verdaguer, en una conjunció que permet revisar, fins i tot, temes com 'Els goigs de la Mare de Déu del Claustre de Solsona' o el 'Ball de l'Àliga' de la Patum de Berga.

El dia 11 de desembre Roger Mas farà un concert a la biblioteca de Viladecans on podreu gaudir de la seva música. Ja us anirem informant. Per ara, aqui teniu el seu darrer videoclip Caminant amb versos de Verdaguer.

1 comentari:

Anònim ha dit...

gran disc "ronroneando" del sr chinarro!!!

eva ràdio