divendres, 7 de novembre del 2008

Ferran Mascarell ens oferirà una xerrada sobre "La cultura a l'era de la incertesa"

Ferran Mascarell i Canalda, va ser Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (1999-2006) i Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2006). Llicenciat en Història, sempre ha estat vinculat, com a professional o polític, a la gestió cultural. Va presidir l'Associació de Publicacions Periòdiques en llengua Catalana i va ser delegat general de la SGAE a Catalunya. També desenvolupà el projecte inicial del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i va promoure el Pla de Biblioteques i el Pla d'Equipaments Culturals de Barcelona. Així mateix, va ser director de les revistes l'Avenç i Saber i ha publicat diversos estudis i projectes teòrics. Actualment és Conseller Delegat de la divisió audiovisual del grup RBA.

És autor del llibre La cultura en l’era de la incertesa: Societat, cultura i ciutat (2005) on reflexiona sobre quins són els valors entorn als quals interpretem la nostra existència i orientem les nostres accions individuals i col•lectives. La cultura pren un valor especial en aquests dies que vivim plens d’incertesa i de constants variables. Indaga en el concepte actual de cultura i les implicacions que comporta el terme.

Ferran Mascarell ens visitarà el 25 de novembre a les 19h per tal de parlar-nos d'aquests temes. Aquesta activitat, oberta a tothom, forma part de la campanya Tot L'any Lectura i del cicle de conferències Àgora del saber.