dimarts, 2 de desembre del 2008

Lectura popular de la Declaració Universal dels Drets Humans a la Biblioteca

El dia 10 de desembre és el 60è aniversari de l'aprovació a L'Assemblea General de les Nacions Unides de la Declaració Universal dels Drets Humans. La Regidories de Convivència i Cultura de l'Ajuntament de Viladecans han organitzat una lectura popular del Manifest a la Biblioteca pel dia 10 a les 19h de la tarde.

La Declaració Universal dels Drets Humans és un document format per 30 articles que recullen els drets fonamentals que tota persona té pel sol fet de ser un ésser humà. La Comissió dels Drets Humans de les Nacions Unides va presentar l'esborrany de la Declaració a l'Assemblea General de l'ONU, que la va aprovar setmanes més tard (10 de desembre de 1948), sense cap vot en contra, però amb vuit abstencions (Aràbia Saudí, Belarús, Iugoslàvia, Polònia, Txecoslovàquia, Ucraïna, Unió Soviètica, Unió Sud-africana). Tot i que la Declaració no és d'obligat compliment jurídicament, al llarg dels anys, els seus principis fonamentals han adquirit l'estatus d'estàndards que han de ser respectats per tots els estats.

En el moment de signar-se la Declaració, les Nacions Unides comptaven amb poc més de 50 membres. Avui, l'organisme supera els 185 estats membres, i donat que la Declaració és d'obligada acceptació a l'hora d'entrar a formar part de les Nacions Unides, podem afirmar que actualment és veritablement universal. La Declaració ha tingut una gran influència en les constitucions i en les lleis nacionals dels estats que han assolit la seva independència o la seva democratització després de l'adopció de la mateixa.

Aquesta lectura popular s'acompanyarà amb una Exposició a la sala d'actes produïda per l'Associació per a les Nacions Unides a Catalunya, que explica de manera didàctica com ha estat el naixement de la Declaració Universal dels Drets Humans i quin ha estat el seu desenvolupament fins el 2008. Es vol reforçar la imatge de la Declaració com a compromís per a la dignitat i la justícia per a totes les persones.

1 comentari:

Anònim ha dit...

pude asistir a la lectura y fue muy interesante sobre todo las experiencias personales que relataron dos mujeres una de colombia y otra de marruecos ambas terribles ello nos debe hacer reflexionar y valorar nuestra libertad ya que vivimos en una sociedad democratica, no debemos cerrar los ojos y permanecer impasibles ante la violacion de derechos humanos en ningun lugar sino defenderlos en la medida de nuestras posibilidades.