divendres, 11 de juliol del 2008

Trobada amb l'escriptor Francisco González Ledesma



El proper 17 de setembre a les 18:30 hem organitzat una trobada a la biblioteca amb Francisco González Ledesma (Barcelona, 1927). L'any passat va guanyar el Premio Internacional de Novela Negra RBA 2007 amb Una novela de barrio, de la qual ens vindrà a parlar a la biblioteca.
Escriptor i periodista especialitzat en gènere policíac, és considerat, juntament amb Manuel Vázquez Montalbán i el grup d'escriptors de la Semana Negra de Gijón, un dels impulsors de la novel·la negra social de l'Estat.

Ledesma va començar la seva carrera escribint guions de tebeos per a la Editorial Bruguera i novel·les de l'Oest sota el pseudònim de Silver Kane , treballs que li van proporcionar un ofici, recursos literaris i li van permetre estudiar la carrera de Dret.

Amb la seva primera novel·la, Sombras viejas, va guanyar el Premio Internacional de Novela (1948) i va començar a patir la censura franquista que el va considerar un "rojo" i un "pornógrafo". Aquest fet va frenar uns anys la seva carrera com a novel·lista i el va portar a dedicar-se al periodisme i l'advocacia.

Ja amb la Transició espanyola torna a publicar novel·les, destacant Crónica sentimental en rojo (Premio Planeta 1984), que li va otorgar molta popularitat i Expediente Barcelona que va ser traduïda i editada a la prestigiosa editorial francesa Gallimard. Amb aquest darrer treball comença la seva sèrie negra protagonitzada pel comissari Méndez, mescla d'escepticisme i pundonor, que juntament amb la ciutat de Barcelona constitueixen el nexe central de les seves novel·les.

Us hi esperem!

1 comentari:

Anònim ha dit...

No trobo la manera de poder llegir aquest blog en castellà