dimecres, 22 de febrer del 2012

LLIBRE INFANTIL DEL MES: Blancanieves de Jacob i Wilhelm Grimm

Aquest mes hem triat un conte molt conegut per tots vosaltres, Blancanieves dels Germans Grimm, i il·lustrat per Benjamin Lacombe que cada any ens sorprén amb una nova adaptació d'un conte clàssic, sempre amb el seu estil tant particular que ens permet reconèixer qualsevol llibre seu.
Fa dos mesos que l'ha publicat l'editorial Edelvives, la qual es caracteritza per una edició acurada, un tamany gran, unes il·lustracions encisadores i un argument que arriba tant a grans com a petits.

El conte começa així...
Erase una vez, en pleno corazón del invierno, una reina que cosía al lado de la ventana. A través del marco de ébano, contemplaba los copos de nieve que revoloteaban en el aire, como plumas. De pronto, se pinchó con el dedo, y tres gotas de sagre cayeron en la nieve. Sobre el fulgor de la nieve, el rojo era tan hermoso que pensó: "¡Ay!¡Ojalá tuviera un hijo con la piel blanca como la nieve, los labios rojos como la sangre y el cabello negro como el ébano!".

Lacombe, asegura que es tracta d'una versió autèntica del conte, que s'ha traduït directament de l'original en alemany i no ha resultat especialment complicat. Referent a les imatges, com el conte és tan conegut i s'ha reescrit tantes vegades, s'ha arribat a crear una versió falsa.
En la seva versió ha procurat tornar a la veritat del conte, intercalant imatges més narratives i d'altres no tant. Ha treballat sobre tot l'aspecte simbòlic.
Les tècniques utilitzades han estat: el guache amb oli per al color (imatges simbòliques) i el llàpis per al blanc i negre (imatges narratives).

Benjamin Lacombe, va néixer a París l'any 1982 i es va licenciar en Art. Mentre estudiava també treballava en publicitat i animació.
El seu primer llibre el va publicar l'any 2006, amb molt bona crítica, des de llavors n'ha escrit i il·lustrat molts d'altres com per exemple Mecanica del corazón, Melodía a la ciutat, Cuentos macabros, Los Amantes Mariposa, Genealogia de una Bruja, Cuentos Silenciosos, Blancanieves...
És molt conegut a pràcticament tot el món i ha fet exposicions a moltes ciutats importants com: París, Roma, o Tokio.
Les seves il·lustracions melancòliques, coloristes i detallistes pertanyen a una nova generació d'artistes.