divendres, 17 de febrer del 2012

Emili Teixidor, Doctor Honoris Causa per la Universitat de Vic

L'Escriptor i pedagog Emili Teixidor i Viladecàs (Roda de Ter, 1933) serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Vic, el proper 23 de febrer, a les 12 del migdia.
És el primer Doctor Honoris Causa que investeix la Universitat, en el moment que es compleixen 15 anys del seu reconeixement per part del Parlament de Catalunya.

A petició de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes. es va decidir concedir el títol a l'escriptor, per la seva vocació pedagògica i el valor inqüestionable de la seva obra literària que l'ha fet esdevenir un dels clàssics moderns de la literatura, tant infantil, juvenil com per a adults.

El primer rector de la Universitat de Vic, Ricard Torrents, serà l'encarregat de pronunciar la laudatio del nou doctor, que serà apadrinat pel Dr. Francesc Codina, degà de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVIc, on Emili Teixidor hi ha mantingut una estreta col·laboració, i ha participat en divesos cursos, congressos i conferències.

Emili Teixidor, és un dels escriptor més reconeguts de la llengua catalana, les seves obres solen estar ambientades a la plana de Vic de la seva infantesa. Tot i que s'ha especialitat en literatura infantil i juvenil també ha escrit novel·les per adults, com la ja coneguda Pa negre.

Aquí teniu una notícia de El Periódico, on li fan una entrevista d'aquesta obra portada al cinema.