divendres, 10 de febrer del 2012

Exposició "La clau dels somnis"

Fins el dia 17 de Febrer, a la Sala d’actes de la Biblioteca tenim l’exposició de pintura "La clau dels somnis".
Hem tingut la oportunitat de poder parlar amb l’autora, Isabel L. Figueredo i ens hem trobat amb una persona encantadora, que compagina la feina d’esposa i mare de dues criatures amb la seva passió, la pintura.
Aquí ens presenta la seva primera exposició en solitari, abans havia presentat una petita mostra a Tarragona i col•laborat en alguna exposició col•lectiva.
Malgrat haver anat uns anys a una escola de pintura, es considera autodidacta (des de ben petita anava per tot arreu amb el seu bloc de dibuix) i és una persona molt observadora de tot el que l’envolta, on troba la seva inspiració.
Hem parlat d’art, de la seva admiració per Tàpies, recentment desaparegut. D’ell l’inspiren els colors, els materials emprats que donen textures i volum als quadres, i el recurs a la simbologia. En el seu cas els colors terra, la uneixen a la seva infantesa a Tarragona, on també va experimentar amb l’escultura en fang.. I a la seva obra també és molt present la simbologia, els missatges ocults del quadre d’allò que l’artista vol expressar, o vol provocar a l’espectador amb la contemplació de la seva obra; aquest és el camí cap a on es dirigeix, en paraules de l’autora “amb molt poc,dir molt”.

Ens criden l’atenció també els dos quadres homenatge a la pintora Frida Kahlo, dues versions de la mateixa dona, un quadre més realista “tal com la gent la veia” i un més simbòlic, “tal com se sentia, en tot el seu patiment”. L’artista ens explica trets de la vida de Frida que la van conmocionar, destaca d’ella l’esperit de superació que tenia davant les adversitats de la vida, i la posa com a exemple de dona valenta, tenaç i apassionada, qualitats molt valorades per l’autora.
Amb una paleta de tonalitats terroses, trobem tècniques d’oli sobre fusta, sobre tela, acrílics, però la majoria de les seves obres es preparen artesanalment, barrejant directament els pigments amb l’aglutinant, en aquest cas làtex i aigua. Utilitza materials per donar textura i volum als quadres, com sorra, elements de deixalla, claus, cargols, argolles, troços d’enreixat...Observadora empedernida, tot el que troba és susceptible de passar a formar part de la seva obra.
Li preguntem el per què de les claus – "Perquè obren nous camins”, ens contesta...
I aquestes claus, l’han obert la porta del seu somni, exposar els seus quadres al públic i assolir reconeixement com a pintora.



Des d’aquí li manifestem la nostra admiració i li desitgem una llarga carrera plena de nous projectes i de molts èxits.
No us perdeu aquesta exposició!

Us deixem un video perquè podeu gaudir de les obres.