dimecres, 15 de febrer del 2012

Comiat de l'editor Germàn Sánchez Ruipérez

Des de la Biblioteca de Viladecans, volem donar el nostre adéu més sincer a l'empresari salmantí Germán Sánchez Ruipérez, que ens va deixar el passat diumenge dia 12 de febrer a l'edat de 85 anys.

Durant molts anys s'ha destacat la seva tasca social a través de la seva Fundació homònima, creada l'any 1981 i dedicada a la formació de professionals del sector editorial. Ha sigut un dels grans promotors en la investigació i el desenvolupament de la cultura del llibre infantil i juvenil, finançant projectes destinats al foment de la lectura.
Creador i president del Grupo Anaya, i fundador de diferents editorials com ara: Cátedra, Piràmide, Barcanova, Algaida i Anaya Multimedia.

Dins de l'àmbit de la comunicació, va ser soci fundador i president de Tele 5, així com empresari del diari El Sol (Servicio de Orientación de Lectura). També ha rebut diverses Medalles D'Or de diferents entitats culturals.
Durant aquests dies tindran lloc diferents actes commemoratius en memòria de Germán Sánchez Ruipérez, a la ciutat de Salamanca i Madrid.

Petita biografia.
Germán Sánchez Ruipérez va néixer a la localitat de Peñaranda de Bracamonte, província de Salamanca l'any 1926. La seva mare era mestra i el pare llibreter e impressor. Passada la guerra civil van anar a viure a Salamanca on van adquirir la petita llibreria Cervantes. L'any 1942 abandona el batxillerat i s'incorpora a la llibreria que ell mateix dinamitzaria amb noves propostes i sistemes de gestió, passant a ser una de les millors llibreries d'Espanya.
L'Any 1958, deixa la llibreria i comença la seva trajectoria com editor independent, creant les diferents empreses editorials que coneixem actualment, juntament amb la fundació que porta el seu nom. Tota la seva vida la ha dedicat a fomentar i desenvolupar tot tipus d'activitats culturals relacionades amb els llibres i la lectura.

Ens acomiadem de Germán amb un fort agraïment per tot el seu llegat, fins sempre!!




Llibreria Cervantes (Salamanca)