divendres, 2 de novembre del 2012

Laura Gallego, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2012

L'escriptora de Quart de Poblet (València) Laura Gallego García, que va estar amb tots nosaltres l'any 2008 participant en el Programa: "Tot l'any Lectura", ha guanyat el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, amb l'obra  Alla on els arbres canten, (de gènere fantasticoèpic) publicada en català per l'Editorial Cruïlla.


Aquest premi, concedit pel Ministeri d'Educació Cultura i Esports i dotat amb 20.000 euros, distingueix el millor llibre de literatura infantil o juvenil publicat el 2011 en qualsevol de les llengües oficials que es parlen a Espanya. El jurat també està format pels guanyadors de les dues edicions anteriors, Eliacer Cansino i Maite Carranza.

Laura Gallego va néixer l'any 1977. Va cursar els estudis de Filologia Hispànica, especialitzant-se en literatura medieval i va aconseguir la seva publicació i el seu primer premi de literatura juvenil amb la novel·la  Finis Mundi, al 1998. Des de llavors no ha deixat d'escriure pel públic infantil i juvenil com ara la trilogia Memòries d'Idhún  (La Resistència, Tríada i Panteó, dels anys 2004-2007)  o Ales de foc obra per la qual va rebre el premi de literatura infantil Atrapallibres, en la categoria 11-12 anys. 

Algunes de les seves obres han estat traduïdes a altres idiomes com l'anglès, el francès, italià, portuguès, català, xinès fins i tot el coreà. També publica contes infantils, escriu guions per a sèries de  dibuixos animats com "Sara y las goleadoras", fa xerrades a Instituts i escoles, compartint la seva obra i animant als nens a llegir.

És una fan incondicional dels còmics "manga",  i molt propera als universos de Tolkien, de fet ella es defineix:  com una friqui fan de Harry Potter. "Todo el mundo necesita escapar de la realidad. Lees fantasía, escuchas música, te sientas frente a la tele... son espacios para no estar pensando en tu vida constantemente", "Viajar es como leer y leer es viajar con la imaginación. Cuando viajas te desplazas en tres dimensiones; cuando lees, en muchas más"... (entrevista de Joseba Elola, nov. 2007)


Webs d'interès:
www.lauragallego.com
www.idhun.net
www.bromerajove.com/eteris
www.facebook.com/Dondelosarbolescantan

MOLTES FELICITATS Laura!! Esperem que molt aviat puguis tornar a estar amb tots nosaltres presentant els teus llibres que tant agraden als nostres lectors, fins aviat!!