divendres, 23 de novembre del 2012

Premi Lazarillo 2012 d'àlbum il·lustrat a Ramón Trigo.


Ramón Trigo Alonso, nascut l'any 1965 a Vigo (Pontevedra), ha estat el guanyador del Premi Lazarillo 2012 Àlbum Il·lustrat amb l'obra Leviatán.

Als 18 anys, va publicar els seus primers treballs com a il·lustrador i escriptor de còmic en publicacions periòdiques gallegues, i en llibres per a diverses editorials com: Edelvives, Faktoria K, Xerais o Kalandraka. Ha treballat a Alemanya, França i Portugal, alternant la seva activitat com il·lustrador i escriptor amb la de pintor i escultor.
Al llarg de la seva trajectoria professional ha rebut nombrossos guardons com el segon premi de pintura Eixo Atlánticoel Premi de Còmic de la Diputació de Conca, el Premi d'Àlbum il·lustrat Ciutat d'Alacant, el Premi d'Àlbum Il·lustrat Cabildo de Gran Canària i Lista Internacional White Ravens por el libro "Un lugar llamado laberinto"
Durant l'any 2005 va exposar la seva obra pictòrica  Mar de Fondo al Parlament Europeu de Brusel·les 

Éls llibres més recents que ha il·lustrat són: O pintor do sombreiro de malves (publicat per l'Editorial Xerais, 2010), El pirata pata de lata (per l'editorial Kalandraka, 2010), El Samurai del Rei (Editorial Edelvives, 2011) i el més recent Palabras de agua (també per Xerais, 2012).
                                       
Dins el camp de la pintura, Ramón Trigo reflexa a les seves obres la passió per tot el que fa, transmet energía i magnetisme, no es conforma en plasmar els colors, les formes o les situacions que analitza, sino que extreu tot allò que pot distorsionar i mutar.

Segons l'arquitecte Eduardo Berea Cruz, 
"Trigo es un tipo curioso en todos los sentidos de la palabra unque suene a obviedad, es curioso porque muestra una curiosidad sin límites ante todo lo explorable, y eso aunque no lo hace único, si lo hace imprescindible.Solo alguién en su sano juicio se encerraría durante cuatro meses en una antigua conservera abandonada y en ruinas, bajo unas condiciones de trabajo infrahumanas. La única razón sólo puede ser que el lugar es algo más que una excusa. Cuando la arquitectura de un espacio de trabajo se convierte en necesidad, ya forma parte intrínseca de la acción y ese es el caso indisoluble de la colección "Transit". (Obra pictòrica de  Ramón Trigo.)

Si voleu saber més sobre aquest il·lustrador cliqueu  Ramón Trigo
                          i si voleu veure la seva obra cliqueu pintures