divendres, 16 de novembre del 2012

LLIBRE INFANTIL DEL MES: "Que comenci la festa!" de Marta Luna

Voleu saber perquè fem ballar un ou?
                            o  portem a beneir els animals o saltem d’amunt el foc?

Doncs no us podeu perdre aquest llibre de la Marta LunaQue comenci la festa!, és una verdadera delícia, ens parla de com van néixer i com se celebren les nostres festes tradicionals, d’una manera molt divertida.
Està il·lustrat pel Víctor Escandell i el pròleg l’ha fet el pedagog i escriptor català gran coneixedor de la cultura popular catalana, Joan Soler i Amigó, que comença així el llibre: 
La Festa sempre és jove... 

“Allò que el poble diu: contes, cançons, auques, refranys... Allò que el poble fa: balls, processons, treballs i jocs, costums... Allò que el poble creu: mites i ritus, símbols, devocions, imaginari... Així és com l’etnòleg Rossend Serra i Pagès definia la cultura popular. I la festa? A la festa i cap tot, és el punt de trobada...” 


Al llibre trobarem un resum de les festes tradicionals de tot l’any, des de la Festa dels animals, el 17 de Gener, Sant Antoni Abat, fins a la de Sant Nicolau el 6 de desembre. Aquest sant és el protector dels nois i noies, és el dia en que manen els nens.
En alguns països d’Europa és molt popular, es reparteixen dolços, fruites i joguines entre la mainada, concretament la nit del 5 al 6 de desembre. 



 
Si teniu més interès podeu consultar les webs:                         
http://www.festes.org/index.php
http://www.llaurado.info/santoral/
http://www.elrefranyer.com/