divendres, 26 d’octubre del 2012

Jordi Sierra i Fabra rep el Premio Cervantes Chico 2012

L'escriptor català Jordi Sierra i Fabra, ha estat guardonat amb el Premio Cervantes Chico 2012,  concedit per l'Ajuntament d'Alcalà  i l' Associació de Llibreters i Paperers de la ciutat.
S'ha valorat el conjunt de tota la seva obra, 400 títols i més de deu milions de llibres venuts en més de 50 països, traduïts en 25 llengües i el compromís cultural de les Fundacions Jordi Sierra i Fabra a Espanya i a Colombia.

http://www.casareal.es/ES/Actividades/Paginas/actividades_actividades_detalle.aspx?data=11148
El premi ha estat lliurat per la princesa Letízia, la qual ha convidat al public a practicar la lectura, malgrat que sigui una activitat que exigeixi esforç, "que el que més ens costa és el més interessant, és del que més s'aprèn. Llegir us farà pensar per vosaltres mateixos. I per això cal un esforç". La cerimonia s'ha celebrat al teatre Cervantes d'Alcalà d'Henares,  Els assistents a l'acte eren 256 escolars procedents d'escoles de la ciutat elegits pels seus companys de classe, que abans del lliurament han rebut diplomes en reconeixement als seus valors humans.

Jordi Sierra va explicar que va escriure la seva primera novel·la als 12 anys i que és tartamut, "encara que no ho sembli", que mai no ha parat de llegir i escriure: "llegir em va salvar la vida", tot i que va arribar a odiar a Cervantes perquè de petit el van obligar a llegir "El Quixot" durant quatre cursos seguits, sense acabar-lo mai...


A la biblioteca torbareu una petita exposició dels seus llibres, no us la perdeu!!