dimecres, 3 d’octubre del 2012

22è Premi Ramón Muntaner de Literatura Juvenil per a Lluís Miret

L'escriptor  Lluis Miret Pastor ha obtingut el 22è Premi Ramón Muntaner de Literatura  Juvenil per l'obra: Les valls dels bandolers.

Lluís Miret Pastor, va néixer a Gandia el 1973. En principi es dedica a l’economia i, de fet, ha donat classe d’aquesta matèria a la Universitat Rovira i Virgili, a la Universitat Oberta de Catalunya i a diversos instituts de secundària. En l’actualitat compagina la tasca docent amb una tesi que mai acabarà perquè cada dia li avorreixen més els «Índex de concentració aplicats al cluster del tèxtil» i li apassiona més la literatura i el seu fill de set mesos.
Fruit d’aquest creixent interès son les novel·les juvenils  Una espessa boira blanca (2003), La Muntanya d’argent (2005),  Felip Marlowe i la Banda dels Barracons (2007), Jordi i els Tresor de les Vint Perles, Local Hero, publicades per l’Editorial Tabarca.

Com no acabava de centrar-se ni en les xifres ni en la prosa, ara per acabar-ho d’adobar, s’introdueix en el món del vers amb l’obra Pessigolles i pessics de la qual Badosa.com ha ofert una selecció de poemes.
També ha rebut altres premis com el Carmessina, Talúries de Narrativa, Mallorca Narrativa Juvenil, i va ser finalista del Ciutat de Torrent de Narrativa juvenil.

Des de la Biblioteca de Viladecans, li donem la nostra enhorabona!!