dijous, 9 de juny del 2011

Premis Vaixell de Vapor i Gran Angular 2011

Jordi Losantos guanya el XXXVI Premi Vaixell de Vapor i Santi Baró el XXI Premi Gran Angular 2011, amb una dotació de 15.000 euros per cadascú. El jurat dels premis està constituït per persones expertes en els camps de la literatura, la pedagogia i l'educació. En aquesta edició s'han presentat un total de 89 originals, 58 al premi El Vaixell de Vapor i 31 al premi Gran Angular.

Leo, el camaleó daltònic, de Jordi Losantos.
És una novel·la infantil d'aventures, amistat i superació personal. Narra les peripècies d'un camaleó que canvia de color segons els sentiments i no segons el que li demana l'entorn. L'obra ha estat escollida pel jurat entre 58 originals que s'han presentat a l'edició d'aquest any. Aquesta és la primera novel·la de Jordi Losantos, enginyer en informàtica i especialista en software gràfic. Fa un any l'empresa on treballava el va acomiadar llavors va ser quan va decidir rebre classes d'escriptura i l'abril del 2010 va començar un curs de narrativa a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.
Jordi Losantos afirma: "Sóc un científic de lletres" i afegeix: "Des de l'abril del 2010, les setmanes comencen els dimecres, que és el dia que tinc la classe d'escriptura".



La gran O, de Santi Baró.
La seva novel·la està formada exclusivament pels correus electrònics que s'intercanvien una escriptora d'èxit i una noia, l'Ona Castellví, que signa amb una O gran. Aquesta correspondència ens condueix fins a la resolució d'un misteri, el de la identitat de la noia i els motius que té per escriure els correus.
Santi Baró, és un autor ja conegut en el món de la literatura juvenil. Compta amb una dotzena d'obres que han estat reconegudes amb diversos premis literaris, el darrer, el Premi Barcanova de literatura juvenil el 2010 amb l'obra La lluna de gel.
A l'editorial Cruïlla ha publicat un contra onze, una història juvenil sobre la masia del Barça amb què va guanyar el Premi Esport i Ciutadania 2009, que convoquen Omnium Cultural i la Fundació FCB.