dimecres, 1 de juny del 2011

Leonard Cohen guanya el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2011

El cantautor Leonard Cohen (Montreal, 1934) ha estat guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de les lletres 2011. La candidatura de Cohen s'ha imposat a la de l'escriptota també canadenca Alice Munro i a la de l'anglès Ian McEwan, que eren els tres finalistes de l'edició d'enguany. L'entrega es farà a la tardor.

Tot i que la trajectòria més coneguda de l'artista canadenc està vinculada a la seva faceta de músic i cantant, Cohen és també poeta i novel·lista, cosa que l'ha portat a ser reconegut pel jurat. Leonard Cohen, que també va ser candidat aquest any al premi Príncep d'Astúries de les arts per la seva faceta de cantant, ha publicat obres de poesies com Flores para Hitler, Los hermosos vencidos o Comparemos mitologías. També és autor d'obres en prosa, com El juego favorito.

El jurat ha destacat L’“imaginari sentimental” creat per Leonard Cohen en què “la poesia i la música es fonen en un valor inalterable” que ha influït en tres generacions de tot el món”. Enguany també ha estat guardonat amb el Glenn Gould Prize.

A la biblioteca, a banda d'alguns dels seus treballs musicals , disposeu del seu llibre de poesia, Libro del anhelo (Lumen, 1999, el llibre d'entrevistes Leonard Cohen: conversaciones con un superviviente (Lenoir, 2005) i la seva novel·la Bells perdedors (Angle, 2002). Consulteu el Catàleg col·lectiu per a més informació.