dimecres, 12 de gener del 2011

Trobada a la biblioteca amb la dramaturga i directora teatral Marta Buchaca

El proper dimarts 18 de gener us convidem a una trobada amb la directora teatral Marta Buchaca. L'activitat forma part del Cicle de converses amb els creadors i serà a les 18:30h a la sala d'actes de la biblioteca.

Aquesta visita és amb motiu de la representació el divendres 21 de gener a Atrium Viladecans de la seva obra "Les nenes no haurien de jugar a fútbol", estrenada al festival Grec 2009. Els actors de l'obra són Sara Espígul, Borja Espinosa i Susanna Garachana. Es tracta d'una peça plena d'intriga que la crítica ja ha considerat la millor de la carrera de la seva directora.

Marta Buchaca (Barcelona, 1979) es forma des de l’any 1999 com a dramaturga en els seminaris de l’Obrador de la Sala Beckett amb J. Sanchis Sinisterra, Sergi Belbel, Carles Batlle, Sergi Pompermayer, David Plana, Martin Crimp, Juan Mayorga, Roland Shimmelpfennig i Rafael Spregelburd entre d’altres. Actualment cursa Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona.
La seva primera obra, L’Olor sota la pell rep el V Premi Joaquim Bartrina de Reus 2005 i es publica a Arola Editors, i el 2007 s’estrena a la Sala Beckett. La següent obra, Emergència és Finalista del III Premi Fundació Romea de textos teatrals 2006 i se’n fa una lectura el mes de Juny al teatre Romea que dirigeix Carles Canut. Escriu i dirigeix En conserva que es presenta a l’Institut del teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett el gener del 2007. La seva penúltima obra, Plastilina, guanya el XXXV Premi de teatre Ciutat d’Alcoi i és Accésit del Premio Marqués de Bradomín 2007.

Sinopsi de Les nenes no haurien de jugar a fútbol

Un misteri sense resoldre
"Quan penses que estàs amb algú i alguna cosa trontolla de cop, comences a desconfiar de tot". D'aquesta reflexió parteixen les vides de l'Anna, una nena de 12 anys, la Lídia, una noia de 30, i el Jospe, un home de 50, que, després de patir un accident de trànsit, es veuen qüestionades pels seus familiars, que es troben a la sala d'espera de l'hospital sense saber qui son els accidentats, de què es coneixen, per què estaven junts i on es dirigien en el moment del sinistre. A partir de la tensa espera d'aquests tres personatges i la construcció de les històries dels seus familiars, Sara Espígul, Borja Espinosa i Susanna Garachana despleguen un treball arriscat i quasi nuu per a desvetllar, al mateix temps que el públic, l'orígen de l'estranya situació. La intermitent arribada d'informacions contradictòries dels accidentats, el ball de nervis dels tres familiars i el joc psicològic que Marta Buchaca crea amb aquest "thriller" acabarà per contagiar l'espectador de la incertesa i el neguit presents fins l'últim minut de "Les nenes no haurien de jugar al futbol".
Podeu adquirir les entrades per la obra a Atrium Viladecans. Són entrades amb descompte.