divendres, 21 de gener del 2011

Els Gegants de Viladecans canvien de casa

Els gegants de Viladecans han estat visquent a la biblioteca una bona temporada però aquest diumenge es traslladen. Serà a les 11h, sortiran de la biblioteca i aniran cap a Can Batllori, on es quedaran a viure, amb la participació dels diables, el Mamut, el Ca de Foc, grallers, capgrossos, timbalers i tota la gent que els vulgui acompanyar.

Fem una mica d'història
Els Gegants de Viladecans apareixen per primer cop a la Vila al mes de setembre de l'any 1956, fent la primera ballada durant els actes de celebració de la Festa Major d'estiu.
La parella de gegants va ser adquirida a la Casa Ingenio de Barcelona i es batejaren amb els noms de Josep i Paquita, que eren, alhora, els noms dels fills de l'Alcalde, els gegants portats per membres de la brigada municipal, sortien per les Festes Major, però no hi havia Colla de Geganters.
Els Geganters de Viladecans neixen l'any 1995 com a una secció dins de Diables de Viladecans.

En Josep, pesa 46 kg i medeix 3,90 m. La Paquita té un pes de 45kg i una alçada de 3,75m. Van ser creats el 1956.

L'any 2003 i amb motiu dels 20è aniversari de la Colla de Diables de Viladecans s'incorporen a la colla els gegantons Pica-Peta i Peta-Fum, construïts per Taller Sarandaca, i que representen una Timbalera i un Diablet, que simbolitzen a dues seccions de la Colla dels Diables de Viladecans. La Pica-Peta fa 2,50m i pesa 20kg; el Peta-Fum fa 1,80m i pesa 7kg.

Van ser apadrinats pels Gegants de Catalunya en Treball i na Cultura, i pel Gegants de Sant Climent, en Climent i na Roser.

Font: http://www.gegantsbaix.cat