divendres, 7 de gener del 2011

NOVETAT DEL MES: Filmoteca Infantil de Lolo Rico

Rico, Lolo. Filmoteca Infantil. Pamplona: Caja Navarra, 2010. 9788496506213.

Aquesta obra realitzada per Lolo Rico, agrupa una serie de 253 pel·lícules i sèries audiovisuals per a nen/es de 3 a 12 anys, comentades i qualificades atenent a edats, géneres i matèries. Tant la sel·lecció com els més de 600 títols comentats han estat realitzats per Rico, amb la col·laboració de l'equip de bibliotecàries, en la realització de les fitxes tècniques de cada film i en els índex finals.

Les resenyes estan dirigides a pares, educadors y programadors. El seu objectiu és oferir un material útil per a tots els responsables de la formació cultural dels més joves (les famílies, els centres escolars, les biblioteques, els centres d'oci i temps lliure...), un recurs que pugui orientar en la sel·lecció a qui tingui la responsabilitat d'apropar als nens productes culturals de qualitat.

Maria Dolores Rico Oliver, nom real de Lolo Rico, és cineasta i periodista espanyola, va néixer a Madrid l'any 1935; va començar la seva carrera escrivint contes infantils i traballant a Radio Nacional de Espanya i a Televisió Espanyola. Va ser en aquesta última on es va donar a conèixer fent de guionista de espais infantils com: La casa del reloj, i Un globo, dos globos, tres globos (en els anys 70). L'Any 1981 va començar la seva etapa com a creadora i directora amb l'espai: La cometa blanca, on s'emetien sketches d'animació pròpia i actuacions en directe. Anys més tard al 1984, va crear el programa. La Bola de Cristal, programa infantil que s'emetia els dissabtes al matí i estava presentat per la cantant Alaska. Es tractava d'un programa de marcat estil innovador, que recollia part de les modes e idees de la moguda madrilenya de l'època.