dimarts, 28 de desembre del 2010

Recomanacions Racó de Pares (Kidteca)













Separar-se sense esquerdes. Com patir menys i fer-ho bé amb els fills, de Félix López Sánchez.


Aquest llibre preten ser útil per a totes les persones que intervenen en els processos de separació i divorci , sobretot per a les parelles amb fills, les que dubten si separar-se, les que han encetat un procés de separació i les que ja estan separades o divorciades, però no tan sols per a ells sinó també per als professionals involucrats en els processos de separació i divorci i per als educadors que acompanyen els fills d'aquests pares separats o divorciats. També és un llibre útil per als avis d'aquests menors, per a tota la família i fins i tot per als amics.


Aquesta lectura ajuda a situar-se en els canvis que ha experimentat la família en les últimes dècades i en el debat sobre els efectes de la separacíó i el divorci sobre els fills. Es dediquen dos grans capítols a descriure amb detall quins són els errors més freqüents que fan mal als fills i, sobre tot, com s'ha de dur a terme un procés de separació perquè tothom pateixi menys, molt especialment els fills. L'últim capítol del llibre està dedicat a com defensar els propis drets sense perdre la dignitat, sobretot quan la col·laboració amb l'altre membre de la parella és impossible.


L'autor el catedràtic Félix López Sánchez, és especialista en l'estudi i la intervenció en els processos sexuals afectius i socials de les persones i de les famílies. Ha obtingut el Premi Infància de la Junta de Castellà i Lleó.













El filósofo entre pañales. Revelaciones sorprendentes sobre la mente de los niños y cómo se enfrentan a la vida, de Alison Gopnik.
Aquest llibre fa una reflexió sobre: Com pensen els nens? Com és ser un bebé? i fins a quin punt les nostres experiències infantils influeixen en la nostra vida adulta.

Fins fa ben poc, els científics creien que els bebés eren éssers irracionals degut a que tenien un pensament i una experiència molt limitada. Una cosa similar com un quadern en blanc on està tot per escriure. L'autora Alison Gopnik, destacada psicologa i filologa a mes a mes de ser mare, ens demostra gràcies a un innovador estudi que els nens aprenen més, imaginen més, es preocupen més i experimenten més que qualsevol adult; d'alguna manera són més llestos, més imaginatius, més acurats, i fins i tot més conscients que nosaltres. Al mateix temps, els nens entenen el món i el transformen. Som criatures radicalment diferents, amb ments i experiències diferents, però en definitiva, els adults som el producte final del nen que haviem estat.