dijous, 23 de desembre del 2010

PREMI ROVELLÓ DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL 2010

Isabel Olid, Professora del Departament de Filologia Catalana de la UAB, traductora i membre de GRETEL, (Portal que agrupa les activitats de docencia i recerca relacionades amb la literatura infantil i juvenil que es generen a la Universitat Autònoma de Barcelona) ha rebut recenment el Premi Rovelló de literatura infantil i juvenil, per l'assaig: Heroïnes(post)modernes: models literaris contra l'universal masculí.
L'any 2009 Isabel Olid, va rebre també el Premi Qwerty pel conte Crida ben fort, Estela!, i aquest any el Premi Documenta per la novel·la Taxonomia de les arrels.


El Premi Rovelló arriba enguany a la vuitena edició, i està organitzat per l’Ajuntament de Mollerussa, i està dirigit al reconeixement d'assajos de literatura infantil i juvenil. Dotat amb 5.000 euros, comporta també l'edició de l'obra per part de Pagès editors.

El llibre premiat d'Isabel Olid, és una aportació a l'anàlisi dels estereotips de gènere de la literatura infantil a través de l'aprofundiment en set obres protagonitzades per nenes (Pipi Calzaslargas, Matilda, coraline i d'altres). L'obra proposa l'ús de la literatura com a eina eficaç en l'educació per a la igualtat entre gèneres.