divendres, 17 de desembre del 2010

EL LLIBRE DEL MES: "La cuina de la salut", de Ferran Adrià, Valentí Fuster i Josep Corbella

Ferrán Adrià, Valentí Fuster i Josep Corbella. La Cuina de la Salut. Barcelona: Planeta, 2010. 978-84-9708-217-4.
El doctor Valentí Fuster i el periodista Josep Corbella van publicar fa un temps el llibre "La ciència de la salut". Ara s'han posat a treballar específicament aquest àmbit, que és el menjar i com ens alimentem, i ho han fet amb la col·laboració d'un cuiner de renom, Ferran Adrià.
La Cuina de la salut. El manual per tenir una vida sana ens explica com tenir una vida saludable i al mateix temps disfrutar menjant. El llibre reconstrueix la vida d'una família al llarg d'un dia qualsevol per il·lustrar com millorar l'esmorçar, la compra, la conservació dels aliments a casa o la manera de cuinar-los entre altres aspectes relacionats amb la nostra alimentació. També parla d'altres aspectes que ens ajuden a tenir una bona salut a més de l'alimentació, com és l'activitat física o el pes, la pressió arterial o del colesterol o com ensenyar als nens a cuidar el seu cos i evitar adiccions.

Hi ha apartats específics per parlar de la fibra, el cafè o els pros i contres de prendre llet al matí. No només es comenta com cuinar i menjar, també hi ha un espai important destinat a com comprar i guardar els aliments. El dinar centralitza una bona part del relat: s'analitzen les tècniques de cocció i quines són més adequades per a una alimentació bona i sana. També el paper de secundaris com l'aigua i el pa: quina quantitat és recomanable prendre'n?
Un llibre molt complet i ple de dades d'interès, disponible a la biblioteca!