dimecres, 22 de desembre del 2010

Nous llibres disponibles per Nadal

Aquesta setmana trobareu a la biblioteca novetats de novel·la, narrativa, còmic i biografia. Aprofiteu aquests dies de desembre per descansar i gaudir del temps lliure i per què no, dels llibres. Aquí us presentem unes quantes recomanacions i la guia de novetats.




Cuentos completos de Thomas Mann, un volum que reuneix 32 textos breus de ficció del novel·lista i crític alemany. Els relats estan endreçats cronològicament, fet que permet seguir l'evolució artística de l'escriptor des de 1893 a 1953.

En la ciudad de oro y plata. Vint anys després de "De part de la princesa morta", Kenizé Mourad publica una història sobre la reialesa i la revolta d'una ciutat, Lucknow, sotmesa a la tutela britànica. Una aventura amb elements romàntics i històrics.

Contra el vent del nord, de Daniel Glattauer. És l'amor en temps del correu electrònic. Una novel·la lleugera i senzilla, per no pensar massa, d'entrada, però que a posteriori ens fa reflexionar sobre les relacions humanes virtuals, les fantasies, les aventures, la necessitat de trencar rutines, les dosis de clandestinitat i misteri que ens regalem.

Guia para viajeros inocentes, de Mark Twain, és un llibre de viatges que podem llegir com si fós una novel·la. L'any 1867 l'escriptor i periodista relata com a cronista la peripècia que va suposar participar en un dels primers viatges de turisme programat de la història, que el va portar de Nova York a Grècia i Orient Mitjà en un vapor.
I un parell de biografies:

Mi camino: la vida y la obra del padre del pensamiento complejo, d' Edgar Morin. El filòsof i activista cultural parla de les seves emocions i passions, de la seva experiència de la vida, en dues fases, la curiositat que li ha permés adquirir idees i coneixements, i els sentiments, que l'han permés amar i gaudir de l'amistat, la bellesa, l'alegria i la tristesa.
Converses amb mi mateix de Nelson Mandela, que ens ofereix l’oportunitat de conèixer el seu arxiu personal, a través del qual ens arriba una visió sense precedents d’una vida extraordinària: des de les cartes que va escriure durant les hores més fosques del seu empresonament fins als seus diaris de viatges durant les lluites antiapartheid a principis dels anys seixanta.