dilluns, 20 de desembre del 2010

Atrium Viladecans acull la Nit de Santa Llúcia 2010





Divendres passat es va celebrar la Festa de les Lletres Catalanes - Nit de Santa Llúcia, considerada la vetllada literària més important en llengua catalana. Organitzada per Òmnium Cultural des dels seus orígens, enguany ha arribat a la seva 60a edició amb Viladecans com a ciutat acollidora. Entre els premis hi conten el premi Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes i narracions. Entre la llarga llista de premiats hi ha molts dels principals noms de la literatura catalana contemporània.

Ramon Solsona ha estat el guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la per L'home de la maleta, que ha rebut de mans del guanyador del Sant Jordi passat, Xavier Bosch.

El finalista del premi Sant Jordi ha estat atorgat a Jordi Cabré per l'obra Després de Laura.

Pel que fa al premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, el Jurat ha decidit atorgar-lo a la jove escriptora Alba Dedeu per la seva obra Tres ànimes i altres contes.

Carles Camps, guanyador del Carles Riba 2009, ha estat l'encarregat de desvetllar el guardonat amb el premi Carles Riba de poesia d'enguany. El guardó ha estat per a la poetessa Rosa Font per la seva obra Un lloc a l’ombra.