dijous, 29 de desembre del 2016

La Cinemato-recomanació: "Carol" de Todd Haynes (2015)


Carol és una pel·lícula dirigida per Todd Haynes i interpretada per Cate Blanchett i Rooney MaraBasada en una novel·la de Patricia Highsmith (The Price of Salt, 1952), publicada sota pseudònim per la seva temàtica tabú en aquells anys, ha estat lloada per la crítica i el públic i nominada a multitud de premis de cinema.

Una jove dependenta d'una botiga de Manhattan que somia amb una vida millor coneix a una dona elegant i sofisticada que es troba atrapada en un matrimoni infeliç. Entre elles sorgeix una atracció immediata, cada vegada més intensa i profunda, que canviarà les seves vides per sempre.

Todd Haynes ha adaptat aquesta obra amb molta sensibilitat i intel·ligència. Ens mostra una ambientació de la ciutat de Nova York dels anys 50 molt precisa i natural. La fotografia és perfecta i el joc de mirades, el retrat del que van sentint les seves protagonistes està descrit amb molta bellesa i profunditat. També ens transmet totes les incerteses, les pors, el desig incontenible, la temible factura social i familiar. No cal dir que les interpretacions son meravelloses. En resum, es tracta d'una gran pel·lícula que no us podeu perdre.