dijous, 12 de gener del 2017

La Musico-recomanació: “Case/Lang/Veirs” de Case/Lang/Veirs (2016)


Us hem d’informar que ens ha arribat l’àlbum del darrer supergrup (és a dir, grup on els seus components ja eren coneguts prèviament) format dins la música pop-rock. Ni és tan rutilant com els Travelling Wilburys (on hi havia ni més ni menys que Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison, Tom Petty, i Jeff Lynne), ni tan popular com el G5 (amb Kiko Veneno, Los Delinqüentes, Muchachito Bombo Infierno, i Tomasito), però les tres cantautores que el formen són prou conegudes per a considerar que Case/Lang/Veirs és un supergrup amb totes les de la llei.






Us les presentarem per parts: la més famosa d’elles és la canadenca K.D. Lang, qui va viure el seu moment més mediàtic, sobretot a Amèrica del Nord, durant la primera meitat dels anys noranta (a la Biblioteca trobareu el seu primer treball, “Shadowland” -1988-); la segona en popularitat és l'estatunidenca Neko Case, qui ja té un nom fet dins la música alternativa tan en solitari (al Primavera Sound de l’any 2013 va actuar a un dels escenaris grans) com formant part del grup de pop The New Pornographers; i també dels EUA és Laura Veirs, probablement l’artista menys coneguda de les tres, però tota una formigueta del folk amb divuit anys de trajectòria a la seva esquena i petits reductes de fans arreu del món. La fama, no obstant, i com hauria de ser sempre, queda en un segon pla escoltant el seu disc conjunt, on figuren peces amb ritme i grapa melódica com “Delirium” o “Best kept secret”, i altres delícies més calmades com “Greens of june” o “Behind the armory”.




Per ara, com a Case/Lang/Veirs només tenen aquest notable àlbum homònim, però recordeu que per separat també trobareu diversos dels seus discos a la xarxa de Biblioteques.