dijous, 26 de gener del 2017

La Cinemato-recomanació: “El Abrazo de la serpiente” de Ciro Guerra (2015)


Aquest més us proposem una pel·lícula d’aventures que ens ha arribat amb les darreres novetats de cinema. Transcorre a la selva i hi ha indígenes i exploradors, però no us espereu grans corredises, animals ferotges, ni batalles espectaculars, perquè el viatge dels protagonistes de El Abrazo de la serpiente és més interior que exterior.

Amb més d’una trentena de guardons rebuts a festivals tan prestigiosos com els de Cannes, Rotterdam, Sundance, o Mar de Plata, i nominada com a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa als premis Oscar de l’any passat, aquest film colombià narra les dues expedicions per l’Amazònia que, amb 30 anys de diferència i per separat, van realitzar l’etnòleg Theodor Koch-Grunberg i el biòleg Richard Evan Schultes, guiats pel mateix xaman i a la recerca d’una llegendària planta miraculosa, la yakruna.
Darrere les càmeres, un jove realitzador -35 anys-, Ciro Guerra, en el que és el seu tercer llargmetratge (tot i que el primer que s’ha estrenat a casa nostra), també coguionista d’aquesta obra inspirada en els diaris que van escriure els dos científics. El resultat: un treball intrigant i misteriós, visualment exquisit (filmat en blanc i negre), i que conté interessants reflexions històriques. 



Recordeu que al fons cinematogràfic de la Biblioteca trobareu més pel·lícules d’aventures (moltes d’elles no tan existencialistes com “El Abrazo de la serpiente").