dimecres, 18 de gener del 2017

Llibre infantil del mes: "Madama Butterlfy" de Benjamin Lacombe

LLIBRE                         
INFANTIL 
DEL
MES

Madama Butterfly
Benjamin Lacombe
[Barcelona]: Edelvives, 2014


Aquest mes us presentem un llibre desplegable en forma d'acordió de l'il·lustrador francès Benjamin Lacombe que es diu Madama Butterfly, obra magistral recreada en l'opera més famosa de Giacomo Puccini (1858-1924) que desperta moltes emocions.

Aquesta és la història d'amor i sacrifici més bonica i tràgica que mai s'havia contat.  
Cio-Cio San una geisha de Nagasaki s'enamora bojament de Pinkerton, un cínic oficial de la Marina Americana, que es casa amb ella segons una llei japonesa que li permet el repudi. Passat un temps marxa al seu país i més endavant torna casat amb una americana per reclamar-li el fill que ha tingut Cio-Cio, durant la seva absència. Desenganyada i traïda decideix treure's la vida amb el suïcidi ritual i es fa l'harakiri.

"Oh,Butterfly! No diuen que, si toquem les ales d'una papallona, ja no podra volar?

Benjamin Lacombe amb una delicadesa admirable, ha sabut plasmar a la perfecció la capacitat d'estimar de la protagonista i tot el dolor que sentia... 

Segons Lacombe:
"Mi madre me llevaba a la ópera desde que tenia 7 años, pero hasta que, a los 10, vi por primera vez "Madama Butterfly", no entendí una ópera. Sentí emociones muy fuertes". "Primero hice una historia parecida: Los amantes mariposa, de la que no habia versiones escritas, era un cuento oral. Me apropié de esta historia y la reescribí. Para atreverme con Madama Butterfly  tuve que madurar como autor i como artista."