divendres, 23 de desembre del 2016

Alejandro Palomas guardonat amb el Premi Nacional de literatura Infantil i Juvenil




Un fill del barceloní Alejandro Palomas ha guanyat el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. 
El jurat ha destacat que es tracta "d'una obra polifònica, profunda i emotiva, que tracta amb originalitat temes actuals, amb personatges que van creixent en una trama que enganxa al lector".

Fa uns anys ja va aconseguir el Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil per la mateixa obra que va ser publicada per Bridge el 2015 i  inclosa dins la Guia CLER d'estiu d'aquell mateix any.

Alejandro Palomas
Va néixer a Barcelona l'any 1967, és llicenciat en filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona, va fer un màster en Poètica a New College de San Francisco. Ha traduït obres literàries d'autors molt reconeguts, ha col·laborat en diferents diaris i revistes, també ha escrit guions cinematogràfics. La seva obra ha estat traduïda a vuit idiomes

L'any 2002 va ser escollit Nou Talent FNAC per la novel·la El tiempo del corazón, al 2008 finalista del premi de novel·la Ciudad de Torrevieja amb l'obra El secreto de los Hoffman, al 2011 Premi Primavera de Novel·la amb El alma del mundo.


Entre les seves obres podem destacar Tanta Vida portada al cinema amb el títol Ojos de invierno. 
L' Any 2013 publica Entre el ruido y la vida,  al 2014 La madre, al 2015 Un fill, al 2016 Un gos i Las dos orillas, aquest últim és el seu primer llibre il·lustrat.


Des de la nostra biblioteca volem donar l'enhorabona a Alejandro Palomas pel seu guardó!