dijous, 30 d’abril del 2015

VIII Premio Internacional Compostela de Álbum ilustrado


El disenyador i il·lustrador cordovès Miguel Cerro ha estat el guanyador del VIII Premi Internacional COMPOSTELA d'Àlbum Ilustrat, amb l'obra Y se hizo la luz.


Des de l'any 2008 que es dedica professionalment a la il·lustració i al disseny. Ha realitzat nombrosos treballs de publicitat i il·lustració, especialitzant-se en cartells i llibres il·lustrats també ha rebut premis i mencions en diversos concursos, te publicades més de 10 obres.  


Al certamen d'enguany es van presentar 340 obres originals que procedien de 20 països entre ells Espanya, Itàlia, Portugal, Mèxic, Tailàndia, Estats Units, Rússia, Argentina, Malta... L'editorial Kalandraka publicarà l'àlbum il·lustrat en les cinc llegües espanyoles.

De l'obra, el jurat va destacar "la coherencia, el estudio minucioso de los personajes, el colorido y la composición". També ha valorat les diferents interpretacions que resultes de la lectura del text. L'àlbum tracta el tema de la solidaritat, el valor col·lectiu, la superació personal i la cerca de la felicitat immaterial.

L'obra Anabela, a pinguim friorenta, en format pop-up o desplegable, de la portuguesa Rita Pinheiro Marques Dos Reis, va quedar com a finalista. 

Per a més informació clica Kalandraka