dimarts, 21 d’abril del 2015

Víctor del Árbol rep el Premio Pata Negra per "Un millón de gotas", novel·la que presentarà al setembre a la biblioteca

El passat dimecres Víctor del Árbol (Barcelona, 1968) va rebre el III Premio Pata negra Ciudad de Salamanca 2015 per la seva darrera novel·la Un millón de gotasEls autors guanyadors a les passades edicions van ser Rafael Reig i Carlos Zanón.

L'escriptor va participar al Congrès sobre cinema i novel·la negra que li otorgava el premi i oferint una xerrada on va reivindicar l'ambició a la literatura, l'escriptura com a concepte d'art i no simplement d'entreteniment. També va parlar de la importància del personatge de l'antiheroi a les seves novel·les, sempre present, perquè ens apropa a un món més real que no pas la figura de l'heroi i la seva falsa perfecció. 

Els títols que ha publicat són El peso de los muertos (2006), La tristeza del samurái (2011), Respirar por la herida (2013) i Un millón de gotas (2014). L'autor defensa que les seves novel·les no són de cap gènere concret, no són negres o policíaques perquè no segueixen l'estructura i els cànons clàssics. Són novel·les de personatges.

Víctor del Árbol va ser finalista del Premio Fernando Lara en 2008 amb  El abismo de los sueños (no publicada) i va guanyar el Premio Tiflos de novel·la el 2006, Le Prix du polar européen 2012 a la millor novel·la negra europea que dona la prestigiosa publicació francesa Le Point al Festival de Novel·la Negra de Lyon amb Respirar por la herida, Le Prix Quercy Noir i el Premio Tormo Negro, entre molts altres guardons. Les seves novel·les han estat traduïdes a una desena d'idiomes. 

Us deixem amb una entrevista per presentar-vos una mica l'autor.

El proper 16 de setembre l'autor visitarà la biblioteca i ens oferirà una xerrada sobre la seva obra. Des d'aqui el felicitem per aquest nou guardó i us convidem la trobada. No us ho perdeu!