dimecres, 20 d’abril del 2011

EL LLIBRE DEL MES: "Barcelona TM: la ciudad condal vista por 33 autores"

Ahir es van obrir les portes del 29è Saló del Còmic de Barcelona. Us recordem que amb el carnet de les biblioteques públiques de Catalunya podreu gaudir d'un descompte en l'entrada (4 euros). Aprofitem per recomanar-vos un còmic (o antologia de còmic) curiòs i interessant.


Barcelona TM és una compilació de 27 relats curts de còmic, tots ells firmats per diferents autors que tenen una intensa relació amb la ciutat de Barcelona. Aquesta és, precisament, el marc de totes les històries que proposen noms tan destacats del món del còmic com Sagar Forniés, Martín Pardo, Óscar Doménech i David Morancho, Raule, entre d'altres. Fantasia, humor, drama social, ciència-ficció, denúncia i fins i tot terror, apareixen en aquesta fantàstica compilació.


Aquest còmic col·lectiu, prologat per Màrius Serra, va germinar entre els mateixos autors. Fa una dècada Roger Ibáñez, Al Garcia i Raule van començar a reunir-se un cop a la setmana per dinar i parlar de projectes i treballs. A aquells «dinars friquis», com els qualifica el guionista Raule a l'epíleg, s'hi han anat sumant amics i col·legues de professió. D'aquestes trobades en va sorgir fa un any i mig la idea de «fer un tebeo entre tots». I dit i fet, en l'últim Saló del Còmic de Barcelona van proposar el projecte a l'editorial, que el va acceptar de seguida.


Aquí podeu llegir una bona ressenya del llibre. Ja el teniu disponible a la biblioteca!