divendres, 11 de març del 2011

LA NOVETAT D' ART



Avui us volem parlar d´un nou llibre d´art a la Biblioteca de Viladecans: la primera publicació del pintor realista Antonio López es diu Antonio López. Dibujos i és el primer de dos volums sobre la seva obra, el segon serà dedicat a la pintura i escultura.

Nascut a Tomelloso (Ciudad Real) va estudiar amb el seu tiet pintor, a la Academia de Bellas Artes de Madrid i a Itàlia on va conéixer els clàssics del Renaixement. Ha estat guardonat amb els millors premis de pintura: Premio Príncipe de Asturias de las Artes, Premio Velázquez de las Artes Plásticas i Medalla de Oro de la Ciudad de Madrid.

És un artista que busca els aspectes més quotidians de la realitat que ens envolta i els reprodueix amb un detall quasi fotogràfic. Un exemple el teniu més avall, amb l´obra Cuarto de baño que va fer amb 31 anys i que actualment pertany a un coleccionista privat de Nova York. Altres elements inspiradors poden ser carrers de ciutats com Madrid, els seus familiars (la portada del llibre és un retrat de la seva filla Maria) i elements de la natura com fruites. Actualment és el pintor espanyol més cotitzat i ha fet encàrrecs tan importants com el retrat de la família real espanyola.

Els textos del llibre són del mateix López i del catedràtic en Història de l´Art Francisco López Serraller, antic director del Museo del Prado i autor de més de trenta llibres d´art.
Podreu trobar aquest llibre a les novetats exposades al vestíbul de la biblioteca.