dissabte, 12 de març del 2011

Dia del Pare

El proper 19 de març, dia de Sant Josep se celebra com cada any el dia del Pare, des de la biblioteca volem felicitar als pares i a totes les persones que actuen com a figura de pares.
Per si voleu saber una mica més sobre els origens, us direm que se celebra des de 1910, arrel del nord-americà Smart Dodd. Ell va ser criat per William Dodd, un veterà de la guerra civil que es va veure obligat a fer-se càrrec sol dels seus fills, ja que la seva dona va morir al tenir a l'últim dels seus sis fills. De manera que la raó per la que Smart Dodd va decidir implantar el Dia del Pare, és pel fet de sentir-se admirat pel seu pare i per tot el que va fer perl ell i els seus germans.

Smart Dodd volia que la data del Dia del Pare fos exactament la data de naixement del seu propi pare, William Dodd, nascut un 5 de juny. Malauradament, ningú el va recolzar i va haver d'esperar a que al 1915 cada familia celebrés lliurement aquest dia. Fins l'any 1972 no es va fer oficial el dia del Pare, per a ser celebrat el tercer diumenge de juny.

La tradició es va extendre a tots els països, pero Espanya va decidir fer coincidir dir el Dia del Pare amb el dia de Sant Josep, al ser el pare de Jesús. Cada cultura ha adaptat la celebració del Dia del Pare, encara que la majoria ha mantingut el tercer diumenge del mes de juny.

Amb aquest motiu us hem fet una petita selecció de contes infantils que ens parlen de la figura del "Pare".
Tots aquest llibres i molts més els trobareu a la secció del Racó d'hàbits de l'Àrea Infantil, on hi ha contes de diferents matèries que poden ajudar-nos en determinats moments a resoldre petites situacions quotidianes, com poden ser: contes de sentiments, per deixar el xumet, per perdre la por, de conciliar la son, d'anar al metge...

Calí, Davide. Un Papa a mida. Baula.
Carle, Eric. Papá, por favor, consígueme la luna. Kókinos.
Collins, Ross. Tinc un pare genial!. Blume.
Gnechten, Guido Van. El Meu pare. Acanto.
Piérola, Mabel. M'assemblo molt al meu pare. Fundació "La Caixa".
Tobella, Montse. Pare. Edebé
Waechter, Philip. Días de hijo. Lóguez