dimarts, 22 de gener del 2019

La Musico-recomanació: “Walking to New Orleans: 68 original all-time classics” de Fats Domino (2018)

A la Biblioteca intentem anar incorporant material d’artistes que no són clàssics d’èxit massiu (d’aquests també: no deixeu passar la fantástica caixa de deu discos i llibret que ens ha arribat de Frank Sinatra) però si llegendes amb molt prestigi. Així, en els darrers anys el saxofonista de jazz Pharoah Sanders, l’experimental Yoko Ono, o l’artista reggae Lee Scratch Perry han fet crèixer el nostre fons musical en tots els sentits, i ara li ha tocat el torn al pianista Fats Domino.



El títol del disc, “Walking to New Orleans: 68 original all-time classics”, no deixa lloc a dubtes: estem davant una amplíssima recopilació de les peces més populars d’aquest músic de New Orleans que està considerat com un dels pares del rock-and-roll, i que, tot i que a dia d’avui no gaudeix de la fama de, per exemple, Chuck Berry o Ray Charles, va viure un gran èxit dins i fora dels Estats Units durant les dècades dels cinquanta i els seixanta.


“The Fat man”, “Blueberry Hill”, la versionada per John Lennon “Ain’t that a shame”, “My girl Josephine” o “Walking to New Orleans” són només un grapat de les peces de Domino, mort fa poc més d’un any -24 d’octubre del 2017-, que podreu escoltar en aquest doble CD.



A la Biblioteca trobareu més discos de rhythm and blues, mentre a la Xarxa de Biblioteques trobareu més àlbums de Domino.