dijous, 24 de gener del 2019

Rumiko Takahashi, autora de manga japonès, guanya el Gran Premi del Festival de Còmic d'Angoulême

Col·lecció 'La casa Ikkoku' a la biblioteca
El manga està d’enhorabona. L’autora Rumiko Takahashi ha guanyat el prestigiós Gran Premi del Festival de Còmic d’Angoulême. El certamen, el més important d’Europa, acull a més de 6.000 professionals, 1.500 autors i a prop de 220.000 visites. Aquesta cita es celebra al gener des de l’any 1974 i converteix aquesta petita ciutat francesa en l’epicentre del novè art durant 4 dies.
La guanyadora d’enguany, de 61 anys, és una de les mestres del manga i una de les autores més llegides del món. Ha venut més de 200 milions d’exemplars dels seus llibres, entre els quals destaquen ‘Ranma 1/2’, ‘Urusei Yatsura’ i ‘La casa Ikkoku’. És la segona dona i segona mangaka que guanya aquest premi en els 46 anys d’història del festival. Com guanyadora haurà de realitzar el cartell de la pròxima edició a més d’una exposició retrospectiva de la seva obra.
Si voleu apropar-vos a l’autora, conèixer part de la seva bibliografia o llegir-la, a la biblioteca tenim disponibles els deu volums de ‘La casa Ikkoku’, una hilarant comèdia romàntica amb personatges inoblidables. A més ens podeu demanar per préstec interbibliotecari la resta de títols de Takahashi si us apassiona el seu estil.
Us recordem també que a la Biblioteca de Viladecans ens reunim cada tercer dimecres de mes a les 19 hores per comentar un còmic al Còmic Club. Fins ara hem llegit “Las guerras silenciosas” de Jaime Martín, “Alabaster” de l'anomenat Déu del Manga, Osamu Tezuka, i “Jupiter’s Legacy” de Mark Millar. Aquest mes llegim i, comentarem el proper 20 de febrer, “La levedad” de Catherine Meurisse, còmic europeu basat en l’experiència personal de l’autora durant l’atemptat terrorista de la revista francesa Charlie Hebdo.

Si vols inscriure’t, informa’t a la biblioteca.