dimarts, 8 de gener del 2019

La Cinemato-recomanació: “Demonios tus ojos” de Pedro Aguilera (2017)

La nostra cinemato-recomanació d’aquesta quinzena no és de terror, però us garantim que us remourà per dins i us generarà torbament i fins i tot malestar (plaent o no, ja depèn de cadascuna). Si busqueu emocions fílmiques fortes, llavors “Demonios tus ojos” és el que necessiteu.



Dirigida i coescrita pel poc prolífic -3 llargmetratges en 11 anys- Pedro Aguilera, i programada als festivals de Rotterdam i al barceloní D’A, la cinta explica la història d’un director espanyol de cinema que viu a Los Ángeles sense mantenir contacte amb la seva familia fins que un dia topa amb un vídeo pornogràfic protagonitzat per la seva germana petita (Ivana Baquero, la nena d'“El Laberinto del Fauno”). A partir d’aquest descobriment, tornarà a Espanya, rependrà la relació familiar, i, sobretot, indagarà en la vida de la seva germana.


Sense recòrrer a escarafalls visuals ni explicitar la sordidesa de l’argument, Aguilera desenvolupa el film amb una precisió i una contenció de to que respecta la nostra visió deixant-nos a soles amb la incomoditat moral de la seva narració.  



A la Xarxa de Biblioteques trobareu sèries i més pel·lícules amb Baquero en el seu repartiment, i les anteriors cintes d’Aguilera.