dimecres, 2 de maig del 2018

La Musico-recomanació: “Approximately Infinite Universe” de Yoko Ono (1973/2017)

El malson dels fans més extremistes (¿o misogins?) dels Beatles ha arribat a la Biblioteca: Yoko Ono, qui va ser i segueix sent assenyalada i vilipendiada com la causant de la dissolució dels Fab Four, s’estrena al nostre fons (deixant de banda la introducció que va escriure per als llibres infantils “Imagine” i “Amor de debó…”) amb la reedició d’un dels seus primers treballs musicals en solitari: “Approximately Infinite Universe”.



Publicat originalment l’any 1973, aquest doble àlbum, el tercer publicat sota nom propi i el vuitè de la seva trajectòria musical, suposà una novetat en la carrera de l’artista japonesa per dos motius. Pel que fa a la vessant sonora, s’allunyava de l’experimentació i l’avantguardisme dels seus discos anteriors per a endinsar-se dins el pop i el rock. I pel que fa a la vessant lírica i conceptual, va guanyar pes el missatge feminista.


Tot i ser un projecte personal, Ono va seguir comptant amb el suport creatiu de John Lennon, així com de la banda novaiorquesa Elephant’s Memory. El resultat: vint-i-dues cançons i més d’hora i mitja de música. Una bona via per a descobrir el valor que no deixa veure la (mala) fama.



Recordeu que a la Xarxa de Biblioteques trobareu més documents de Ono, especialment discos però també catàlegs d’exposicions seves i un llibre infantil.