dimarts, 29 de maig del 2018

La Musico-recomanació: “Anthology: movie themes 1974-1998” de John Carpenter (2017)

Heu llegit el nom de John Carpenter, però, no, no us heu confós mirant l’encapçalament. Aquesta quinzena no toca cinemato-recomanació, sinó musico-recomanació tot i que és cert que està fortament vinculada al setè art, donat que parlarem d’una compilació de peces musicals del conegut director (i també compositor) estatunidenc.



Com el seu propi títol indica, “Anthology: movie themes 1974 – 1998” és una selecció de temes que el veterà cineasta novaiorqués va composar per a les seves pel·lícules durant l’etapa troncal de la seva trajectòria, un període que va de “Dark Star”(1974) fins a “Vampiros de John Carpenter”(1998).


Els ajustats pressupostos dels quals va disposar per a realitzar les seves cintes junt amb els seus coneixements com a teclista van motivar que Carpenter decidís asumir també la vessant musical de la gran majoria d’aquestes. El resultat: peces fosques i minimalistes on predomina, inevitablement, l’ús del teclat i el sintetitzador, algunes d’elles convertides amb el pas del temps en himnes de culte, com és el cas dels temes titulars de “1997: Rescate en Nueva York”, “La Noche de Halloween”, o “Asalto en la comisaría del distrito 13”.



Recordeu que a la Xarxa de Biblioteques trobareu la majoria de pel·lícules de Carpenter, així com el seu primer álbum musical, “Lost themes”, aquest sí format per cançons que no tenen cap relació amb els seus films.