dimarts, 15 de maig del 2018

La Cinemato-recomanació: “Personal shopper” / “The Neon demon” (2016)

A vegades, a la Biblioteca som conscients que incorporem al nostre catàleg de cinema títols que no són per a tots els gustos (o per a gustos majoritaris). Ho fem perquè el cinema innovador, arriscat, fins i tot exigent, cal defensar-lo i difondre’l, com és el cas de les dues novetats que reivindiquem avui: “Personal shopper” d’Olivier Assayas i “The Neon demon” de Nicolas Winding Refn.





“Personal shopper”, guardonat amb el premi al Millor Director al Festival de Cannes 2016, és un minimalista, intrigant, i original exemple de cinema fantàstic que defuig els tòpics del gènere. Explica la història d’una assessora de vestuari que, en paral·lel a la seva feina, creu estar contactant amb l’esperit del seu germà bessó, mort poc temps abans dels fets.



Per la seva part, “The Neon demon”, seleccionada a Cannes la mateixa edició que “Personal shopper” i posteriorment programada i guardonada al Festival de Sitges (Premi de la Crítica), és el retrat visualment aclaparador, psicodèlic, i fosc de la pèrdua de la innocència d’una noia que vol ser actriu a Hollywood. A la Biblioteca també disposem de la nocturna i suggerent banda sonora de la pel·lícula.



Recordeu que a la Biblioteca també trobareu en prèstec la mítica  “Drive” de Refn, mentre a la resta de Xarxa teniu diversos films tant del cineasta escandinau com d’Assayas.