dimecres, 25 de febrer del 2015

Maite Carranza, guardonada amb el Premi Fada a la cultura

L'escriptora catalana Maite Carranza, ha estat guardonada per la novel·la "Paraules emmetzinades", amb el Premi Fada a la cultura que convoca per segon any consecutiu la Fundació Vicki Bernadet. 
L'acte de lliurament serà a El Born Centre Cultural de Barcelona.

Maite Carranza té publicats més de 40 títols i ha guanyat diversos premis com l'Edebé al 2010 i el Nacional de Literatura.

La Fundació Fada dedica l'atenció a les persones afectades per abusos sexuals en infants. Amb el premi també es vol reconèixer als professionals que a través del seu treball, hagin abordat un tema tan delicat i silenciat com són els abusos sexuals  als menors, aconseguint així que aquesta realitat guanyi rigor i trenqui falsos mites. Aquest premi es va iniciar l'any 2013, convertint-se des del principi en un referent exclusiu per tractar-se de l'únic que aborda la temàtica de l'abús sexual infantil.



La 1a. edició va tenir al director Montxo Armendàriz com a protagonista, en resultar guanyador del certament per la seva pel·lícula "No tengas miedo". L'obra finalista va ser llavors per Gemma Larrégola i Clara Vinardell pel documental "Infància en Risc" del programa de TV3 Sense Ficció.