dimarts, 17 de febrer del 2015

17è PREMI SANT JOAN DE DÉU


Del dret i del revés, ha estat l'obra guanyadora del 17è Premi Sant Joan de Déu, publicat  recentment per La Galera, està escrit per Elisabet Alemany i il·lustrat per Gustavo Roldan.

Resum del conte
La Mila ho feia tot al revés: al matí li deia a la mare "Bon dia, papa", anava en pijama a l'escola i es vestia per anar a dormir. No hi havia manera que entengués que feia les coses al revés. I a l'escola això no ajudava pas: els companys estaven tips que xutés la pilota amb les mans. I ella, és clar, reia en lloc de plorar. com és que el món no l'entenia? Per a ella, era el món, que estava al revés. Com ara aquell dia: com és que tothom tenia por del drac que va aparèixer al pati de l'escola i ho cremava tot?. Per què fugien tots els nens i les nenes cames ajudeu-me?

Autora

Elisabet Alemany Jubert, va néixer a Barcelona l'any 1973. De molt jove va interpretar, dirigir i ensenyar teatre al Lluïsos de Gràcia. Ha passat per l'Institut del Teatre, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, L'ESCAC, Tallers de Narració Oral, Mediació per al Foment de la Lectura..., últimament però, ha dedicat molt de temps a la narració i a l'escriptura.






Il·lustrador 
Gustavo Roldan, va néixer l'any 1965 a l'Argentina, publica les seves obres a diferents mitjans gràfics, des de l'any 1985 que realitza exposicions dels seus dibuixos. Els seus llibres (dels quals és autor del text i de les il·lustracions) s'han publicat a diferents països com Argentina, França, Mèxic, Brasil, Espanya, Holanda, Corea, Itàlia i Suïssa. També ha rebut diferents premis per la seva obra. Actualment viu i treballa a Barcelona.