dimecres, 9 d’octubre del 2013

PREMIS VAIXELL DE VAPOR I GRAN ANGULAR 2013


El jurat del Premi Vaixell de Vapor, constituït per persones expertes en els camps de la literatura, la pedagogia, l'educació, i per una representació de l'entitat patrocinadora, ha decidit atorgar el premi d'aquest any a M.Àngels Juanmiquel,  amb l'obra: La vergonyosa excusa de la hiena, i el Premi Gran Angular per a Pau Joan Hernandez amb l'obra: La balada del funicular miner.


M.Angels Juanmiquel
Va néixer a Palafrugell (Baix Empordà). Actualment viu a Fontcoberta, poble del Pla de L'estany. És professora de llengua i literatura catalana, autora de narrativa infantil i juvenil, guardonada amb diferents premis. Ha publicat una colla de llibres entre els quals Llum de lluna, Obre bé els ulls, Marina...! És fosc, La cançó del bosc cremat i Vet aquí un pèl, amb el qual va guanyar el premi Mercè Llimona 2007.
A més d'escriure imparteix classes i està en contacte amb els joves en un institut de Banyoles.

Pau Joan Hernandez
Va néixer a Barcelona l'any 1967, actualment viu a Bigues i Riells (Vallès Oriental). És traductor, escriptor i crític literari. Des de molt jove que es dedicà a la literatura. La seva primera novel·la la va publicar al 18 anys, Tot et serà pres destinada al públic juvenil. Més endavant s'ha dedicat a la narrativa fantàstica publicant L'ombra del Stuka (Premi Crítica Serra d'Or), La tripulació del pànic, El misteri de les quatre punyalades, L'illa de la pedra inquieta, entre d'altres. Ha obtingut diferents premis al llarg de la seva trajectòria literària.

Amb el desig de fomentar la lectura i promoure la creació literària a per a infants i joves, fa 29 anys, la Fundación SM va convocar el primer Premi de narrativa catalana El Vaixell de Vapor. Sis anys més tard va convocar també el Premi Gran Angular de literatura juvenil. Els premis d'enguany estan dotats en 15.000 euros cadascun.


Si voleu més informació cliqueu Editorial Cruïlla