dijous, 24 d’octubre del 2013

Els bibliotecaris recomanen... llibres pels més petits

Els bibliotecaris continuem trobant petites joies als prestatges de la sala infatil. Els contes i llibres pels més petits poden arribar a ser realment obres d'art. Us recomanem quatre títols molt diferents, no deixeu de mirar-los! 

Beatrice Rodríguez. Un día de pesca. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2012. I*Rod

Poden conviure una gallina i una guineu? Aquest conte ens ensenya que sí. La gallina i la guineu esperen felices l'arribada de la seva cria. Nomès tenen un problema: la seva nevera està buida. Llavors la gallina decideix sortir a buscar menjar i deixa a la guineu a casa cuidant el seu ou. El conte té un final completament inesperat que confirma que les aparences gairebé sempre enganyen. 
Aquesta és la tercera aventura d'aquesta parella difícil després de El ladrón de gallinas i La revancha del gallo. Els tres contes destaquen per no contenir text però sí uns dibuixos tant expressius i divertits que la història s'enten amb tots els seus detalls. 

Louise Yates. En Dog i els llibres. Barcelona : Flamboyant, 2012. I* Yat

A en Dog li encanten tota mena de llibres. Li agraden sobre dinosaures, extraterrestres, animals, etc. Per aquest motiu en Dog decideix obrir una llibreria. Al principi no té massa clients però ell es passa el dia rodejat dels seus amics, els personatges dels llibres. De mica en mica li canvia la sort i consegueix fer realitat el seu somni: compartir amb tothom la seva passió per la lectura.

Genichiro Yagyu. Tetas. Valencia: Media Vaca, 2008. (Colecció El mapa de mi cuerpo, 3). I*Yag

Aquest conte forma part de la col·lecció El mapa de mi cuerpo format per sis llibres: Tetas, Costras, Agujeros de la nariz, Ombligo, Plantas i Dientes. Justament són zones del cos molt suggerents pels petits. L'autor explica d'una manera molt senzilla i divertidíssima com funciona el cos. 
A Tetas respon preguntes típicament infantils com per què els homes tot i tenir pits no tenen llet o com funciona l'alletament.  



Annelore Parot. Aoki. Barcelona: Baula, 2011. I*Par

L'Aoki és una kokeshi, una nina japonesa de fusta, que s'en va a Tokio a visitar a la seva amiga Yoko. El conte ens ensenya com viatja amb el tren bala, es disfressa amb les seves amigues, menja sushi i bento i descansa mentres contemplen els cirerers en flor.
Un conte amb il·lustracions precioses d'Annelore Parot, solapes desplegables i una sorpresa final. Recomanat per a nens i nenes de 3 a 6 anys tot i que també agradarà als grans