dimecres, 2 d’octubre del 2013

EL LLIBRE DEL MES: "La veritat sobre el cas Harry Quebert", de Joël Dicker


La verdad sobre el caso Harry Quebert ha estat tot un fenòmen editorial aquest estiu. El seu autor, Joël Dicker (Suïsa, 1985), ha obtingut diversos premis literaris i un gran èxit de lectors i crítica amb aquesta obra. Es tracta d'una narració molt ben estructurada, un thriller ple de girs argumentals i sorpreses, amb uns personatges complexes i ben construïts i una incògnita per resoldre: qui va matar a Nola Kellergar.


El protagonista de la novel·la és Marcus Goldman, un jove escriptor promesa de 28 anys. La pressió que sent a l'escriure després d'això li produeix un bloqueig creatiu i, desesperat, demana ajuda al seu mentor i mestre, Harry Quebert, una llegenda literària. Això coincideix amb l'estranya aparició del cadàver d'una noia, despareguda a l'any 75, al jardí de Harry. La policia arresta a Harry i Marcus es disposa a investigar la veritat d'aquest cas.

La trama pricipal situada a l'any 2008, s'alterna amb entrevistes de Marcus als testimonis i al mateix Harry. També trobem episodis de l'arribada de Marcus a la universitat el 1998 amb grans ambicions. La novel·la va alternant escenaris i temps. La investigació de l'assassinat, alhora, serà una oportunitat pel protagonista per tal d'escriure la segona novel·la i amb aquesta excusa, asistim al complexe món editorial i el procès de construcció d'una obra, tema que es convertirà en la gènesis real del llibre. 

Per arrodonir-ho, tots els capítols del llibre estan introduïts pels consells que dona Harry a Marcus sobre la literatura, la vida i la boxa. Es tracta d'una obra ambiciosa però alhora accessible. Molt recomanable!