dissabte, 11 de maig del 2013

Premi Vaixell de Vapor: Les gallines del Batat

Ja tenim a la nostra biblioteca, l'ùltim Premi Vaixell de Vapor de l'Editorial Cruïlla:
Les gallines del Batat i altres històries, de Victòria Tubau.

Aquest conte adreçat a nens/es entre 7 i 10 anys, recull una sèrie de relats que barregen la realitat amb la ficció.

El Batat té deu gallines que practiquen natació sincronitzada a la banyera, la Sunna porta una maleta misteriosa, l'Akim vivia abans en una illa en forma de sargantana, el Nur de tant en tant es fa invisible, la Mela ha trobat unes tortugues que anaven de festa... Aquests són alguns dels nens de la classe. L'escola és un edifici blanc de dues plantes que s'aixeca sobre el pati com un vaixell. Els alumnes són la tripulació: pirates, corsaris i aventurers d'arreu del món, alts, baixos, grassos, prims, rossos, morenos, castanys...

A l'última pàgina del conte trobem aquest magnífic relat:

  "Una vegada una estrella va caure en un desert d'Australia. Un home la va trobar i la va estar observant atentament. Tenia reflexos de color taronja i verd, no era rodona, ni tenia forma d'ou, era boteruda i s'inflava quan respirava.
   L'home, que pensava que les estrelles eren només punts brillants en el nocturn, volia saber si totes s'assemblaven a aquella. I va construir un telescopi per poder mirar-les de prop. Va veure que n'hi havia de tots colors, de totes les formes, de totes les mides.
    Els nens de la meva classe són com les estrelles."

Sobre l'autora:
Victoria Tubau, va néixer a Berga  l'any 1959, ha viscut en diversos països. És il·lustradora, pintora i mestra, actualment dona classes en una escola pública del barri de la Trinitat Nova de Barcelona. Ha il·lustrat i escrit molts llibres per a nens/es de totes les edats.

Si us interessa podeu visitar el seu bloc: Victoria Tubau