dijous, 6 de setembre del 2012

Xerrada amb l'autor local Rubén Alonso al voltant de la seva darrera novel·la "Semillas de una guerra"



El dimecres 12 de setembre a les 18:30h tindrem amb nosaltres a l'escriptor Rubén Alonso de Ponga que ens parlarà de la seva obra Semillas de una guerra. És una activitat del Club de lectura oberta a tothom.

En Ruben Alonso es pot considerar un autor local, fa tants anys que és mestre i professor a Viladecans, que ja pertany al teixit social. Actualment és professor d’Història a l’IES Mestres Busquets.  El seu temps lliure està dedicat a l’escriptura i l’esport.


És originari de la província de Lleó, concretament de Vallbuena del Roblo, sempre ha continuat vinculat a la seva població d’origen encara que fa al voltant de 30 anys que viu a Barcelona. La vinculació és intensa i constant, tant que la seva formació d’historiador i la seva passió d’escriptor l’han estretat més els llaços amb els seus orígens. Ha escrit tres novel·les, totes tres ambientades al Lleó rural  durant i després de la Guerra Civil. Els títols són El ruido de las carretas,  El canto de la carabiella i Semillas de una guerra.


Semillas de una guerra és la novel·la que analitzarem amb ell a la sessió del club. És una narració estructurada en tres etapes diferents : Guerra Civil, post-guerra civil i  l’actualitat al medi rural lleonés. Amb ella ens acostarem a una nova experiència literària d’un veí.


Us deixem amb uns comentaris de l’autor en la presentació de l’obra :